Luchtvaart vracht

Luchtvracht medewerker
Doelstelling
Een praktische en boeiende cursus, bedoelt voor nieuwkomers op Schiphol. De cursus geeft een goed beeld van de logistieke wereld van Schiphol, de goederenstromen, de documenten en de wijze waarop met klanten gecommuniceerd moet worden. Na afronding van deze cursus moet de kandidaat in staat zijn om klanten goed en correct te woord te staan, te weten hoe goederenstromen verlopen, welke documenten er worden gebruikt op Schiphol en waarvoor deze dienen. De nieuwe medewerker weet precies zijn/haar plaats in de logistieke keten en wat het doel is van zijn/haar functie. 


Doelgroep
• Medewerkers die nog nooit op Schiphol of in de transport en logistiek werkzaam zijn geweest. (Aankomende) medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het logistieke proces zoals expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, GSA’s en transportondernemingen.
• Medewerkers die werkzaam zijn in een operationele functie zoals loodsmedewerker of chauffeur die omgeschoold willen worden naar een administratieve functie.
• Medewerkers die zijdelings betrokken zijn bij het logistieke proces op Schiphol en meer kennis willen vergaren over de logistieke wereld.


Onderwerpen
-    Introductie luchtvracht en de logistieke keten luchtvracht
-    Douanezaken
-    Het airwaybill en overige luchtvracht- en transportdocumenten
-    Export
-    Import
-    Werken met Enig Document
-    Incoterms
-    Claims


Duur opleiding
De opleiding bestaat uit 6 dagdelen, vangt aan op 18:30 en eindigt zo rond 21:30. Ieder is vanaf 18:00 welkom. Er wordt voor broodjes en drinken gezorgd.


Certificaat van deelname
Tijdens de cursus worden oefenvragen gemaakt en luchtvrachtdocumenten opgemaakt. Ter afsluiting wordt een kort examen afgenomen. Bij voldoende resultaat zal een diploma worden overhandigd.